top of page
Zoeken

Loonkostenregeling corona

Een van de belangrijke onderdelen van het economisch noodpakket van het kabinet om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk banen te behouden is de tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden. Ondernemers kunnen de aanvraag voor deze ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ (NOW) sinds maandag 6 april indienen bij het UWV.


Bedrijven die door de coronacrisis omzetverlies lijden, kunnen via de NOW maximaal 90 procent vergoed krijgen van hun loonkosten vanaf 1 maart. Het percentage is afhankelijk van de hoogte van het omzetverlies. Er gelden twee voorwaarden: de werkgever ontslaat in de subsidieperiode geen personeel om bedrijfseconomische redenen en hij betaalt de lonen door.

De regeling geldt ook voor flexwerkers. Het kabinet roept werkgevers juist op ook hun flexwerkers aan te houden en door te betalen. Ook doet het kabinet een moreel appel op werkgevers om alleen gebruik te maken van de regeling als ze de steun ook echt nodig hebben.





18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ever Given: zeerecht in een notendop

Aan de hand van de ‘Ever Given’ die op 23 maart 2021 vast kwam te zitten in het Suezkanaal, behandelt Maarten Claringbould een aantal typisch zeerechtelijke onderwerpen: Hulploon, ladingschade en vert

Beschikt jouw pand al over energielabel A, B of C?

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw groter dan honderd vierkante meter minimaal beschikken over energielabel C. Voor eigenaren die dat niet op orde hebben, kunnen de gevolgen groot zijn. Denk aa

bottom of page