Zoeken
  • Jeffrey van der Laan

Verzekeren tegen cybercrime. Verstandig of niet?

Voor de kosten naar aanleiding van cybercrime moet u over het algemeen zelf opdraaien. Deze kosten kunnen hoog oplopen wanneer u bijvoorbeeld wordt gehackt en bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Maar ook bij imagoschade of een datalek kunnen de kosten extreem hoog oplopen. Daarom is het mogelijk een cyberverzekering af te sluiten.


Uw bedrijf verzekeren of niet?


Of het rendabel is om uw bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel risico loopt uw bedrijf?

Welke maatregelen kunt u zelf nemen om deze risico’s te beperken? Hoe hoog is de schade wanneer internetcriminelen binnen uw bedrijf toeslaan? Hoe afhankelijk bent u van internet en over hoeveel belangrijke gegevens en informatie beschikt u? Een cyberverzekering is het overwegen waard.


Wat dekt de cyberverzekering?


Ten gevolge van een gedekt cyberincident, omvat de dekking:

● hulpverlening door een 24/7 beschikbaar gespecialiseerd responsteam

● de eigen kosten (bedrijfsschade) van uw bedrijf

● schade door omzetverlies door cyberaanvallen

● de aansprakelijkheid van door derden geleden schadeWilt u vrijblijvend advies of meer informatie over de cyberverzekering? Neem dan gerust contact met ons op.

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De gevolgen van brandschade

Brandschade is alle schade als gevolg van vuur. Dus ook – volgens vrijwel alle verzekeraars – roet-, rook- en blusschade. De gevolgen van brandschade kunnen enorm zijn. Maar liefst de helft van door b

De criminalisering van het Belgisch scheepvaartrecht

Met de invoering van het nieuw Belgisch Scheepvaartwetboek zet de internationale trend tot criminalisering van het scheepvaartrecht zich onverminderd door. Met de hercodificatie wordt deze repressie